Istorijat - kentkart

Istorijat

Home Istorijat

Istorijat

Januar 2021

Inteligentni transportni sistem u Beogradu, koji smo pustili u rad 2011. godine je obnovljen nakon 10 uspešnih godina rada.

Nakon prvog projekta u Južnoj Africi (Mbombela), kentkart je implementirao i drugi u gradu Tšvaneu (Tshwane city).

kentkart je proširio svoje prisustvo u Pakistanu, nakon što je, pored Lahorea, Islamabada i Ravalpindija pušten u rad sistem u Karačiju, najvećem gradu u zemlji.

Januar 2019

Realizacija mnogobrojnih novih međunarodnih projekata obeležila je 2019. godinu za kentkart. Otvorili smo prvu kompaniju u Lucku, u Ukrajini, kao i u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, a već drugu po redu kako u Amanu tako i u Srbiji, što nam omogućava da s ponosom pružamo usluge stanovnicima pomenutih gradova.

Kao preduzeće koje se bavi proizvodnjom i razvojem sa preko 20 godina iskustva rada u sektoru, kentkart nastavlja da raste i da se razvija.

April 2018

kentkart je ponovo imao čast da bude uvršten među prvih 500 izvoznih preduzeća u Turskoj. Pored toga, u Dohi je započeta primena tehnologije QR kodova.

Jun 2017

Pored realizacije novih kako domaćih, tako i međunarodnih projekata, pod okriljem Kentkarta stvorili smo trgovinsku marku KentMobil koja se odnosi na domaću proizvodnju NVR, kamera i sistema za upravljanje vozilima.

Projekat Medina predstavlja naš prvi poduhvat u Saudijskoj Arabiji. Nakon ceremonije inauguracije, princ Faisal Bin Salman dodelio je projekte u Rijadu i Džedi direktno Kentkartu, što samo potvrđuje naš ogroman uspeh postignut na ovom projektu.

U Kanzas Sitiju u Americi takođe smo uspostavili našu tehnologiju, preko Kentkartove mobilne aplikacije za naplatu karata, što predstavlja jedan od najboljih primera QR tehnologije prodaje karata u svetu koju smo upravo mi razvili. Zahvaljujući našoj aplikaciji, putnici sada kupuju karte za prevoz, planiraju svoje putovanje, imaju na displeju prikazana stajališta, kao i informacije o vozilu, te na jednostavan način uživaju na pametnim telefonima pogodnosti koje grad nudi u okviru funkcije “znamenitosti koje treba videti”.

I konačno, i u 2017. godini kentkart se ponosno našao među 500 kompanija u Turskoj sa najvećim izvoznim kapacitetom, prema proceni podatak iz 2016. godine koju sprovodi Skupština turskih izvoznika.

Septembar 2016

kentkart se plasirao na prvo mesto u kategoriji  “Transport i naplata karata” sa projektom “Open-loop-NFC plaćanje” i dobio nagradu za “Beskontaktno i mobilno plaćanje” na takmičenju u Londonu. Istovremeno, kompanija se plasirala među prva tri preduzeća u kategoriji “Najbolji dobavljač u sektoru”.

Oktobar 2015

Kentkart ITS je instaliran u Bakuu, u Azerbejdžanu i u Islamabadu, drugom gradu koji je počeo da koristi Kentkart tehnologije u Pakistanu.

kentkart je u 2015. godini dobio „Nagradu za evropske lidere u oblasti strategija smart sistema u transportu” u Londonu na takmičenju Frost i Sullivan za aplikacije sa inovativnim i inventivnim karakteristikama u transportu.

kentkart je postala prva kompanija koja je 100% u turskom vlasništvu i koja je izabrana da bude član u Upravnom odboru EURIPIDES -a i da predstavlja Tursku.

Jun 2014

U Sekešfehervaru instaliran je smart transportni sistem, naš treći projekat koji će se realizovati u Mađarskoj.

Decembar 2013

Ugovoren je naš prvi projekat u Lahoreu, u Pakistanu.

November 2012

kentkart se našao među prvih 10 najvećih izvoznika u kategoriji potrošačke elektronike u 2012. godini.

Generalni direktorat za nauku i tehnologiju pri Ministarstvu nauke, industrije i tehnologije Republike Turske dodelio je kompaniji Kentkart Ege Electronics Inc. sertifikat centra za istraživanje i razvoj.

kentkart je bio finalista za nagradu SESAMES koja se svake godine dodeljuje u Parizu.

kentkart je realizovao i projekat koji se odnosio na sisteme smart prevoza u Lahoru, u Pakistanu, kao i projekte dva različita sistema u Borsodu i Vertešu, u Mađarskoj.

March 2011

Instaliran je inteligentni transportni sistem u Beogradu, Srbiji.

Zahvaljujući doprinosu koji daje javnom prevozu, Kentkart je stekao pravo da bude „Član održivog transporta“ na Svetskom kongresu UITP -a održanom u Dubaiju.

Predstavljajući još jednu potpuno novu aplikaciju u Turskoj, kentkart je omogućio da smart kartice koje se koriste u javnom prevozu budu dostupne i za kupovinu, i na drugim mestima, inicirajući na taj način projekat KentClub.

Po prvi put u svetu, kentkart je instalirao sistem kamera u vozilima koji je integrisan sa sistemom automatizovane naplate karata.

Novembar 2010

kentkart je bio jedan od finalista na takmičenju za nagradu SESAMES sa aplikacijom „Infinite Kentkart“.

Februar 2008

kentkart smart sistemi prevoza uvedeni su u Skoplju, u Makedoniji, u Alepu, u Siriji i u Amanu, u Jordanu.

kentkart je započeo primenu sistema informisanja putnika u realnom vremenu sopstvene proizvodnje.

March 2007

kentkart je bio finalist na dodali SESAMES nagrada sa svojom aplikacijom “Prevoz sa platnim karticama”.

kentkart je bio prvi na svetu koji je započeo u Kodžaeliju u Turskoj primenu aplikacije “Prevoz sa platnim i kreditnim karticama”.

Avgust 2005

kentkart je postao prvi u svetu koji je ostvario integraciju sistema automatske naplate karata i sistema za praćenje vozila u jedinstvenom validatoru i za to dobio međunarodnu zaštitu patentna.

Novembar 2000

kentkart je osvojio SESAMES nagradu za najbolju aplikaciju koja se svake godine dodeljuje u Parizu.

Jul 1999

kentkart je postao član Međunarodnog udruženja za javni prevoz (UITP).

Oktobar 1998

kentkart je započeo razvoj automatizovanih sistema za naplatu karata, primenom smart kartica u sektoru javnog prevoza.