Toplu Taşıma Otomasyonu ve Sıfır Emisyon

sıfır emisyon

Sıfır emisyon hedefinde toplu taşımanın rolü

Birleşmiş milletlerin düzenlediği iklim değişikliği toplantısı COP26 bu yıl Glasgow’da gerçekleşti. Toplantıda ülkeler sıfır emisyona ulaşmak için gelecek yılın sonuna kadar uzun vadeli stratejiler belirlemeye teşvik edildi.

COP26, küresel ısınmayla mücadelede toplutaşımanın sıfır emisyon üzerindeki önemini vurgulayan özel bir “ulaşım günü” düzenledi. Ulaşım sektörü, CO2 emisyonlarının dörtte birinden sorumlu. Neyse ki dünyamız, sıfır emisyona yaklaşmak için gereken tüm araçlara sahip. Veriler, toplu taşımayı kullanmanın küresel ısınmayı durdurmak ve sıfır emisyona ulaşmak için yapabileceğimiz en etkili eylemlerden biri olduğunu gösteriyor.

Net-zero emissions

 

Sıfır emisyon için neler yapabiliriz?

Otonom, elektrik ve veriye dayalı teknolojilerdeki ilerlemeler, ulaşım emisyonlarını %80 oranında azaltabilir. Toplu taşımadaki ilerlemeler olmadan, dünyanın iklim hedeflerine ulaşamayacağı söylenebilir. Dolayısıyla şehirlerin otomasyon ve elektrik kullanımını benimsemeleri ve uzun vadeli stratejilerine toplu taşıma sektörünü dahil etmeleri gerekir. Sıfır emisyona ulaşmak istiyorsak toplu taşıma kullanımını kesinlikle teşvik etmemiz gerekiyor. Bu da ancak toplu taşıma hizmetlerini teknolojik olarak geliştirerek yapabilir.

Toplu taşıma otomasyonunun faydaları çok büyüktür. Örneğin, Otomatik Araç Yönetim Sistemi, toplu taşıma operatörlerinin araç verilerini toplamak için kullanılabilir. Hizmetlerinin kalitesini ve filo etkinliğini artırır. Otomatik Ücret Toplama Sistemi, toplu taşımayı çok daha erişilebilir ve kullanıcı dostu hale getirir. Hesap Bazlı Biletleme ve farklı ödeme methodlarının (akıllı kartlar, temassız banka kartları, QR kod, NFC, Apple ve Google Pay) kabul edilmesini sağlar. Ayrıca araçların ücret tahsil ederken duraklarda geçirdikleri süreyi önemli ölçüde kısaltır. Toplu taşıma otomasyonu, filo etkinliğini artırır ve böylece sahada daha az aracın kullanılmasına izin verir. Daha az araç, daha az CO2 emisyonu anlamına gelir.

Toplu taşıma hizmetinizin etkinliğini artırmak ve küresel ısınmayla mücadelede dünyaya yardım etmek ister misiniz? Yenilikçi toplu taşıma çözümlerimizi inceleyin.